Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

„Szemünk fénye a gyermek”
BÓKAY JÁNOS GYERMEKALAPÍTVÁNY

A Bókay János Gyermekalapítványt 1991-ben Tolnay Klári színművésznő alapította, és az alapítvány tevékenységét bejegyzésétől kezdve , megszakítás nélkül folytatja.

Bókai János senior és fia Bókay János junior a magyar gyermekgyógyászat megalapítói és Európa-szerte ismert művelői voltak, Megalakulása után, közel ötven éven keresztül igazgatták a Stefánia Szegénygyermekkórházat, amely ma mint a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. sz. Gyermekklinikája működik, a VIII. ker. Bókay János utcában. Ez a klinika, Európa negyedik gyermekkórházának jogutódja a Bókay János Gyermekalapítvány székhelye.

Az alapítvány célja: a hagyományok ápolása, a névadók szellemi örökségének és hajdani törekvéseinek megfelelően:

  • a gyermekgyógyászat intézményi kereteinek, a gyógyítás gyakorlati feltételeinek javítása, beleértve a daganatos és leukémiás gyermekek ellátását.
  • a hazai gyermekgyógyászati oktatás korszerűsítése.
  • a gyermekgyógyászati kutatómunka támogatása.
  • a gyógyítást, kutatást és oktatást szolgáló eszközök ajándékozása.

Az évek során számos orvosi berendezés, mint pl. lélegeztetőgép, betegfigyelő őrzőrendszer, video-endoscop, légzésfunkciós berendezés stb. került beszerzésre, sok szakember képzését, és továbbképzését támogattuk. Az adófizetők akaratából , a személyi jövedelemadó 1%-ként, 10 éve, évente 5 millió forint körüli összeg folyik be az alapítványhoz, amely szintén jelzi tevékenységének elismertségét.

Dr. Bókay János
kuratóriumi elnök

Ön és családtagjai a most esedékessé váló adóbevallás során dönthetnek, az egyébként már levont vagy befizetett személyi jövedelemadó 1%-ának sorsáról. Amennyiben elégedett a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika által nyújtott egészségügyi szolgáltatással, kérheti, hogy az Ön által fizetett 2009. évi személyi jövedelemadó 1%-át az állami költségvetés helyett az Alapítvány használja fel.
Ha úgy dönt, hogy személyi jövedelemadójának 1%-át a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikáját támogató „Bókay János" Alapítványnak ajánlja, úgy Önnek
  • abban az esetben, ha egyéni adóbevalló, a személyi jövedelemadó bevallásakor egy külön borítékban kell helyeznie a lapon található nyilatkozatot. A borítékra írja nevét, lakcímét és adóazonosítóját, majd a borítékot zárja le és helyezze az adóbevallási csomagjába;
  • abban az esetben, ha nem készít adóbevallást, mert adóját a munkaadója számolja el, akkor legkésőbb március 20-ig adja át munkaadójának zárt borítékban a lapon található nyilatkozatot. Erre a borítékra írja rá nevét, címét, személyi számát.

Köszönettel:

Semmelweis Egyetem, Budapest
I. sz. Gyermekklinika dolgozói

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ 1%-ÁNAK az 1996. évi CXXVI. Tv. alapján történő átutalásáról:

Kedvezményezett neve: "Bókay János" Gyermekalapítvány
Bankszámlaszám: Erste Bank 11670009-07765300-70000005
Kedvezményezett adószáma: 19677990-1-42